MOC ניהול שינויים

השרותים שלנו

חקירת תאונות ואירועים

לאחר שהתרחשה תאונת עבודה, חשוב ביותר לחקור ולזהות את כל הגורמים שהביאו להתרחשותה, על מנת שניתן יהיה למנוע תאונות דומות בעתיד. השירות המוצע בנושא זה חושף למנהלים ולאנשי מקצוע בבטיחות את העקרונות של חקירת אירועים ותאונות עבודה, וכיצד יש לערוך את החקירה ואת דו"ח חקירת התאונה תוך כדי תימוכין בתקני ניהול מערכות בטיחות כדוגמת 18001, בהמלצות OSHA בארה"ב, ובקווים המנחים לניהול בטיחות ובריאות של ארגון העבודה הבינלאומי (ILO). 

יש צורך ללמוד ולהכיר שיטה מקצועית ובדוקה המסייעת להגיע לתוצאות רצויות בכיוון של מניעת תאונות בעתיד. שיטת החקירה קובעת במידה רבה את איכות התוצאות ואף את סוג הפעולות המתקנות הנגזרות מהן. קיימות שיטות שונות לביצוע חקירה. חברת דאס בע"מ מציעה ימי עיון והדרכות אישיות לחקירת תאונות וכמעט תאונות בשיטות המתקדמות ביותר ביניהן: שיטת Y5, ניתוח מחסומים (Barrier Analysis) וניתוחי Bow-Tie תוך התייחסות הבחנה בין גורמים המידיים, התורמים והשורשיים.

הדרכות במפעל
כאן יבוא טקסט
תכנית ניהול בטיחות

בעקבות כניסתן לתוקף של התקנות החדשנות של ארגון הפיקוח על העבודה (תוכנית לניהול בטיחות), התשע׳׳ג-2013, מחויב כל ארגון המונה מעל 50 עובדים בבניית תכנית בטיחות שיטתית פרואקטיבית לניהול בטיחות במקומות העבודה. על התכנית להיות יישומית ולתרום להגשמת יעדים וזאת על ידי נקיטת יוזמה ותכנון מראש. 

מטרת התכנית לניהול הבטיחות היא להקנות למקום העבודה את רמת הבטיחות הנדרשת במטרה למנוע תאונות עבודה או מחלות מקצוע, לצמצם את הסיכונים ולמלא אחר דרישות החקיקה בנושאי בטיחות ובריאות תעסוקתית. 

הכנתה של התכנית תעשה אך ורק על ידי אדם אשר לו כישורים מתאימים, אושר ע"י מפקח העבודה הראשי העוסק בבטיחות וקיבל הכשרה מתאימה לכך. חברת דאס בע"מ מציעה ביסוס של תכנית ניהול הבטיחות על תהליך ניהול הסיכונים ועל שקלול נתונים המצטברים מהפעולות המפורטות בתכנית. 

במסגרת התכנית לכל סיכון ייקבעו:
‐ בעל תפקיד המוסמך לאשר את רמת הסיכון הקביל;
‐ בעל תפקיד האחראי ליישום האמצעים לבקרת הסיכון;
‐ לוחות זמנים ומועד סיום ליישום האמצעים לבקרת הסיכון;
‐ אופן המעקב אחרי הפחתת הסיכון.

כמו כן התכנית תכלול גם כן תכניות שנתיות להדרכות עובדים, בדיקות תקופתיות לציוד ולחומרים, רשימת הוראות ונהלי הבטיחות והבריאות התעסוקתית ועוד.

BOWTIE ניתוח מחסומים
כאן יבוא טקסט
LOTO נעילה ותיוג
כאן יבוא טקסט
מבדקי בטיחות
כאן יבוא טקסט
ניתוח בטיחות של מטלה (Job Safety Analysis (JSA

שיטה לאיתור גורמי סיכון, הערכתם והמלצה על פתרונות להקטנת רמת הסיכון. מבוצעת באופן פרו-אקטיבי (לפני התרחשות של תאונת עבודה או אירוע בטיחותי). מבוצעת על-ידי צוות הכולל את העובד במטלה, האחראי עליו, ובמידת הצורך – גם איש בטיחות או מומחה מקצועי אחר. תוצאות הניתוח מתועדים במסמך הנשמר במחלקה.

האחריות לשמירה על הבטיחות מוטלת על כל אחד בארגון, ולא רק על ממונה הבטיחות. לכן, על כל מנהל, אחראי, ועובד תוטל אחריות מוגדרת לבטיחות בתחום עבודתו - כולל יעדים בהם יש לעמוד. לפני ביצוע עבודה חדשה או מסוכנת, יבוצע תהליך של זיהוי ואיתור גורמי סיכון בעזרת טופס מיוחד. סיכונים יטופלו לפני ביצוע העבודה. כל תאונה או אירוע מסוכן ייחקרו, ויוסקו מסקנות למניעת תאונות דומות בעתיד (איתור גורמים שורשיים לתאונה).

התוצר של הניתוח משמש הן לאיתור גורמי סיכון במטלה, והן לצורך חקירה של תאונה או אירוע בטיחותי (באם קרו). ניתוח בטיחות של מטלה (JSA) מבוצע בצוות תוך פירוק מטלה לשלבים ואיתור תרחישים מזיקים אפשריים.

השירות אותו מציעה חברת דאס בע"מ בנושא זה כולל:
-  הכנות מקדימות לביצוע ניתוח הבטיחות למטלה (ביניהן: עריכת רשימה של כל המטלות / תחנות עבודה הדורשות ביצוע הניתוח, ומיונן לפי הערכת רמת סיכון ראשונית; קביעת סדרי עדיפויות, לו"ז לביצוע, והגדרת הצוותות שיבצעו את הניתוח ועוד)
- ביצוע הניתוח (הגדרת היקף המטלה, ריכוז חומרים רלוונטיים ועוד) או חניכה לביצועו
- מילוי טופס הניתוח

חוו"ד לבית משפט
כאן יבוא טקסט
סקרי סיכונים
כאן יבוא טקסט
MOC ניהול שינויים

כדי להבטיח שלשינויים במערכות לא תהיינה השלכות שליליות על ביצועי המערכת בכלל, ובטיחות העובדים או המשתמשים במערכת בפרט, יש לנקוט בצעדים המבטיחים כי השינוי אינו טומן בחובו סיכונים לא קבילים. "ניהול שינויים (Management of Change)" הוא שיטה ניהולית אשר בעזרתה ניתן ליזום ולנהל ביצוע ובקרה של שינויים במערכות, במטרה להבטיח ולוודא כי השינויים המבוצעים בארגון לא יגרמו לתוצאות שליליות.
ניתוח שינויים (change analysis), הינה טכניקה מקובלת בחקירת תאונות בענפי תעשיית הכימיה ותעשיית הדלק ומנסה לאתר את הגורמים לתאונה ע"י חקירת השינויים שחלו בסביבת התאונה בסמוך למועד הפגיעה. 

 המרכיבים העיקריים של המערכת לניהול שינויים כוללים: 
- תהליכי ייזום בקשה לשינוי
- בדיקה, הערכה, אישור והטמעת השינוי - כל זאת במסגרת ניהולית הכוללת הגדרה של בעלי תפקידים וסמכויות, וכן של סוגי השינויים אותם יש לנהל בהיבט הבטיחות והבריאות
- תהליך ניהול סיכונים (Risk Management) במסגרת ניהול שינויים, הכולל זיהוי גורמי הסיכון הנובעים משינוי מוצע, הערכת רמת הסיכון של תרחישי פגיעה בעקבות השינוי, והמלצות להפחתת רמת הסיכון הצפויה עקב השינוי.

הסעיף "בקרה תפעולית" בת"י 18001 - לניהול מערכות בטיחות ובריאות בתעסוקה קובע, בין היתר, כי ניהול שינויים הוא אמצעי נדרש במסגרת ניהול הסיכונים בארגון, ומשתמע ממנו הצורך בכתיבת נוהל של ניהול שינויים בארגון. ת"י 18001 קובע כי הנהלים לזיהוי גורמי סיכון ולהערכת סיכונים בארגון יביאו בחשבון, בין היתר "...שינויים או שינויים מוצעים בארגון, בפעילויותיו או בחומרים המשמשים אותו" וכן "שינויים במערכת ניהול הבטיחות והבריאות בתעסוקה, לרבות שינויים זמניים, וההשפעות שלהם על פעולות, תהליכים ופעילויות"

חברת דאס בע"מ מציעה שירותים להטמעת ניהול השינויים הכולל מתן הדרכה לעובדים באשר לסיכונים העלולים להיווצר בעקבות השינוי, וכיצד לפעול באופן בטוח בסביבה התפעולית החדשה. כמו כן החברה מציעה גם חניכה בדרכים הנכונות והיעילות לתיעוד מסמכים כגון נהלים, הוראות עבודה, תרשימים, תכניות, רשימות תיוג, תכניות עריכת בדיקות ומבדקים וזיהוי גורמי סיכון חדשים או כאלו שהוחמרו בעקבות השינוי.

Share by: